stress
eenzaamheid
trauma
drugsgebruik
seks
SOA's
hiv
stigma
schaamte
angst
Onze aanpak is laagdrempelig en soms net iets anders dan dat je gewend bent, maar altijd afgestemd op jouw behoeften. Want wat voor de één werkt, helpt de ander misschien helemaal niet. Daarom kijken we altijd naar uw specifieke omstandigheden, wensen en mogelijkheden.
We weten dat psychische stressinvloed kan hebben op de keuzes die we maken. Hoe we omgaan met onze dagelijkse situaties en keuzes die we maken, kunnen op lange termijn gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het gebruik van drugs en alcohol gaat bijvoorbeeld hand in hand met soa, hepatitis en hiv-infecties. Daarom is onze hulpverlening gericht op het veranderen van seksueel risicogedrag en kunnen we voor drugsgebruik een alternatief bieden voor de traditionele behandelingen waarbij de focus niet alleen op onthouding ligt. Als u (toevallig) een asielzoeker bent, begrijpen wij de stress en zorgen die het leven in AZC-centra met zich meebrengt en wat veel mensen kunnen doen om angsten en de angst van het wachten te overwinnen.
Choices biedt professionele zorg om je nieuwe levensstijl te ondersteunen. Dit doen we door een combinatie van psychologische ondersteuning, interventies en hulp bij het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk.
Ons team bestaat uit enthousiaste professionals met experts op het gebied van verslavingszorg en seksuele gezondheidszorg: gekwalificeerde psychologen die gespecialiseerd zijn in verslaving en cognitieve gedragstherapie, maatschappelijk werkers, vrijwilligers en lotgenoten.
Choices werkt nauw samen met een netwerk van lokale en nationale organisaties, om ervoor te zorgen dat onze cliënten verbonden zijn met de meest geschikte behandelingen en ondersteunende diensten.
Raad van bestuur:
Voorzitter: Mw. N. Versteeg, Geestelijk Verzorger • Penningmeester: Dhr. J.J. Sikkema*. Adviseur Europese Subsidies, Gemeente Amsterdam • Secretaris: Hayley Murray MSc, Project Manager and Ethnographer, Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
Adviserend Team
Dhr. prof. dr. K. Brinkman*, Specialist voor Infectieziekten, OLVG • Dhr. H. Wijnands, Directeur, De Regenboog Groep • Dhr. B. Lamertink, Hazelden Graduate • Dhr. Prof. Dr. Joop Arends, Founder HAPPI App • Mr. Prof. R. Wiers *, Professor of Developmental Psychopathology Research, UVA
*zetten zich persoonlijk in voor Choices maar zijn niet geaffilieerd via hun organisatie
Hi, ik ben Jason Farrell, directeur en oprichter van Choices. Al dertig jaar vecht ik voor toegang tot gezondheidszorg, mensenrechten en preventiediensten voor drugsgebruikers en mensen die leven met HIV, ongeacht seksuele geaardheid of gender. Ook richtte ik het Positive Health Project (PHP) op, het eerste laagdrempelige, multi-service, HIV-preventie- en medische programma voor drugsgebruikers in de Verenigde Staten, gebaseerd op het succesvolle Nederlandse model van Harm Reduction. Daar heb Ik gepionierd in het ontwerpen en implementeren van geïntegreerde “One-Stop-Shop”-zorg. In 2009 ben ik verhuisd naar Nederland en werkte samen met Correlation European Harm Reduction Network. Door de jaren heen ben ik op uitnodiging werkzaam als deskundig lid van adviesgroepen bij de ECDC en EMCDDA, en de European Test Week Workgroup.
Ik ben Sarah Jaskowiak, de psycholoog van Choices Support Center. Ik heb een Bachelor en Master in Psychologie en ben ook een lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). In de afgelopen jaren, heb ik met verschillende soorten cliënten gewerkt, waaronder studenten, jongeren in een verslavingszorg centrum, en met getuigen in het internationale justitie systeem. Als psycholoog zie ik mezelf als trainer en maak het mijn missie om mensen te ondersteunen bij het maken van geïnformeerde en gezondere keuzes voor zichzelf.
Mijn naam is Louis Seghetto en ik ben een bevoegd psycholoog van het Choices Support Center. Ik zal psychologische ondersteuningsdiensten bieden aan LGBT+ nieuwkomers. Ik heb een Bachelor en Master Klinische Psychologie gehaald. Ik ben gespecialiseerd om met mensen met een minderheidsstatus samen te werken, met migratieachtergrond, queerness en atypische mentale gezondheidsstatus. Tijdens mijn bachelor was ik lid bij Cocktail Events Amsterdam, waar we streven een plek aan LHBT+ asielzoekers aan te bieden waarin zij ze veilig voelen om hun seksuele geaardheid en geslachtsidentiteit uit te drukken. Sinds kort ben ik er weer lid van. Tijdens mijn Bachelor zat ik ook bij een project van de Regenboog Groep als coach voor een LHBT-er met een Autisme Spectrum Stoornis diagnose.
Voor mij persoonlijk is het van belang om samen naar een doel te werken. Jouw input is minstens zo belangrijk als die van mij! Het is mijn rol om mensen te ondersteunen zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Ik zie het als mijn rol om mensen te ondersteunen bij het stellen en bereiken van hun eigen doelen en daarbij risico’s die hun welzijn kunnen beïnvloeden te minimaliseren.
Mijn naam is Kester Ratcliff, en ik ben de zorgcoördinator van Choices. Ik faciliteer de wekelijkse sociale steungroep van Choices, coördineer onze zorgdiensten in de gemeenschap en help onze cliënten in contact te komen met de juiste zorgdiensten. Ik heb een achtergrond als vrijwilliger in de rechtshulp aan vluchtelingen, heb geholpen bij het oprichten van verschillende rechtshulporganisaties in Griekenland en werk nog steeds als vrijwilliger bij een LGBTIQ safe house in Istanbul om hen te helpen met hun humanitaire visumaanvragen voor Frankrijk. Sinds 2015 heb ik de persoonlijke verhalen van honderden vluchtelingen tot in detail beluisterd. Ik heb een diepe persoonlijke amateurinteresse in psychologie en psychotherapie, vooral humanistische en psychodynamische modaliteiten. Mijn rol bij Choices is om te helpen bij het vinden, in kaart brengen, bewegwijzeren en creëren van gezonde en meer bevredigende mogelijkheden voor homoseksuele en queer socialisatie en integratie, en om je eigen gezonde levensstijl aspiraties te ondersteunen.
Hey! Mijn naam is Sjors Diependaal en ik ben een Toegepaste Psychologie student aan de HvA. Na mijn bachelor ben ik van plan een Psychologie master te doen aan de universiteit. Ik identificeer mezelf als een queer/gay persoon en voel me vrij in het uitten van mijn gender. In mijn psychologie betrek ik concreetheid met spiritualiteit en filosofie. Ook ben ik druk bezig met het ontwikkelen van mijn coachings/counselings skills en wil ik me hier ook op gaan richten. Voor mijn bachelor ga ik als afstudeerstage stage lopen bij Choices. Ik zal diverse taken uitvoeren waaronder: contact houden met stakeholders, Choices meer zichtbaar maken, het co-faciliteren van de groep en andere taken!
Hallo, mijn naam is Aryelle Freeman Foster, ook bekend als Aryelle Freeman Hopelezz. Voordat ik naar Nederland kwam, werkte ik bij het Ministerie van Volksgezondheid in Jamaica als een Specialist Outreach Officier op HIV/AIDS/STI, en ik werkte ook bij Jamaica AIDS Support for Life als een Assistent Programma Coördinator in Public Education. Sinds ik in Amsterdam ben, doe ik modellenwerk, travestieoptredens en activisme voor transgenderkwesties. Ik ben ook lid van het House of Hopelezz, een groep van activistische drag performers die opkomen voor de mensenrechten in de gezondheidszorg en andere onrechtvaardigheden.
Nu ben ik vrijwilliger bij Choices als gemeenschapsvoorlichter. Bij Choices werk ik samen met een geweldig team dat de transgendergemeenschap en LGBTQ+ asielzoekers ondersteunt. Ik weet persoonlijk hoe moeilijk het kan zijn om je aan te passen aan het leven in een nieuw land. Vooral als transgender vrouw van kleur die in dezelfde asielcentra woonde als de mensen met wie we werken. Ik ben blij dat ik mijn gemeenschap weer kan helpen.
Hallo daar – mijn naam is Simge Genç, afgestudeerd in psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik spreek Engels en Turks als moedertaal en heb een basiskennis van Spaans en Deens. Voordat ik bij Choices vrijwilligerswerk ging doen, werkte ik met ongedocumenteerde vrouwen in Kopenhagen die slachtoffer waren van mensenhandel. Tijdens mijn bachelorstudie heb ik onderzoekservaring opgedaan met onderzoek naar middelengebruik, met name de fysiologie van verhoogde alcoholinname. Bij Choices zal ik meewerken aan het faciliteren van steungroepen en zal ik bellers van de psychologische hulplijn van Choices helpen. Ik geloof dat iedereen de instrumenten verdient om betere sociale netwerken, gezondere gewoonten en algemeen welzijn te bereiken, ongeacht waar je vandaan komt of wie je bent. Dit is de reden waarom ik heb besloten om me bij het Choices-team aan te sluiten.